Yes, een nieuw begin

Een schitterend mooi voorjaar op dit moment (pasen). En ja, na redelijk wat voorbereidingen zitten de aardbeiplanten er in. Dit jaar in tunnelkassen. Een duidelijke vooruitgang hopen we. Een betere kwaliteit vruchten en we hopen langer door te kunnen gaan met het plukken. Want ook bij regen kunnen de aardbeien nu nog heerlijk doorgroeien. 

Als alles goed gaat zijn de eerste aardbeien er over ongeveer 8 weken. (we hopen natuurlijk eerder…). Groeien doen ze in elk geval lekker. Op dit moment ongeveer 1 blad per week.

Tussen de ruggen in staat nu nog niets, maar we hopen dat binnenkort daar weer een mooi gras/klaver mengsel gaat groeien. Dat is goed voor het klimaat (van de aardbeien maar ook van ons) en goed voor de beestjes in de kas en goed tegen de schimmels.

Even wat foto’s er bij. 

Aardbeien dit jaar

Beste aardbei-liefhebbers,

De afgelopen jaren heeft u van onze aardbeien kunnen genieten zoals wij van de teelt genieten. Hoewel de teelt, smaak en kwaliteit steeds beter werden was er op Rottum weerstand tegen de teelt van aardbeien, iets waarop wij helaas te weinig invloed hebben.

Voor ons was dit na 2 jaar stress toch wel reden om de teelt te verplaatsen en dit te combineren de teelt in tunnelkassen. Dit leek in eerste instantie goed te lopen echter bleef de vergunning lang op zich wachten en is het ons niet gelukt om de aardbeien te planten. Dit houdt in dat we dit jaar tot onze spijt geen aardbeien aan u/jullie kunnen leveren.

Wel werken we er aan om volgend jaar van vroeg (hopelijk half mei) tot laat (ongeveer oktober) aardbeien bij jullie te kunnen leveren.

Door de nieuwe locatie van onze teelt zullen wij helaas in omschakeling naar biologisch moeten. Dit houdt in dat wij biologisch telen en hiermee helemaal voldoen aan de eisen die hieraan gesteld zijn echter nog niet volledig biologisch gecertificeerd zullen zijn.

Het spijt ons dat wij u/jullie teleur moeten stellen en hiermee ook al jullie klanten!

Wij hopen dat we van jullie het vertrouwen mogen krijgen om volgend jaar terug te mogen komen om nog langer meer, mooiere en lekkerdere aardbeien te mogen leveren.

 

Mochten jullie naar aanleiding van dit alles opmerkingen of vragen hebben horen wij dit graag.

 

Met hartelijke groet,

 

Het team van Wadd’en Aardbeien 

Nieuwe verpakking

Tot dusver hadden we alle aardbeien in een doosje van 500 gram. De hoeveelheid aardbeien wisselde dan tussen de 400 en 500 gram. 

Sinds vandaag hebben we ook doosjes van 250 gram. Daarvan gaan er 16 in een zwarte krat (4 kg totaal). Hieronder ook een foto. 

Schade storm

Afgelopen zaterdag schreven we al over de schade van de storm aan de tunneltjes. Vanmorgen toen we begonnen bleek echt hoeveel schade er was. Op de foto is goed te zien hoe dat er uit ziet. 

Voor ons nu dus: opruimen, slechte vruchten er uit, zodat u allemaal weer een goed en lekker product krijgt.

Storm – schade

Ja, jammer genoeg stormde het bij ons ook. Overdag ging het nog wel, maar na een lange dag van trekken aan het folie door de storm, vielen er gaatjes in. Folie rekt op, begint meer en meer te klapperen. En de eerste tunneltjes waaiden kapot. Helaas….

 

Heet weer – veel verbranding

Tsja, wel heel erg heet de laatste tijd. Inderdaad veel verbrande ruggen en schouders en nek. Bij de aardbeien ook. Daar was het rood, maar wordt een verbrande aardbei wit!

Direct na de sterke straling plukken

Aardbeien tussen gras

 we dan soms 60-70% verbrande aardbeien helaas. Wel te eten, maar ze zien er zo lelijk uit.

We hebben ook een proef gedaan met gras tussen de ruggen in. Daar zien we een veel beter klimaat. Veel betere groei, gezondere aardbeien ook bij deze enorme hitte.

Nieuwe Locatie

“Ze zijn er weer, de aardbeien!” Dat was een van de verschillende reacties in Middelstum toen we de stand plaatsten. Al een maand terug kregen we vragen, wanneer ze weer zouden komen.

Inderdaad ze zijn er weer. Zelfs met 2 supporters op stoeltjes bij de stand. Fantastisch zo’n publiek, daar telen we ze toch voor.